C

Fietsen in de omgeving

Wie denkt dat heel Limburg heuvelachtig is, heeft het mis. In Midden-Limburg kunt u vlak fietsen door een zeer gevarieerd landschap. Het ene moment rijdt u door bosrijke natuur, het andere moment fietst u door een van de typisch Limburgse dorpjes. 

1.000 km fietsknooppunten

Midden-Limburg heeft een uitgebreid netwerk van zo’n 1.000 kilometer genummerde fietsknooppunten. Dit eenvoudige bewegwijzeringssysteem biedt u eindeloos veel routemogelijkheden. Een groot deel van de routes is autovrij en langs de Maas vindt u verschillende pontjes die u naar de andere kant van de rivier varen. Uniek aan fietsen in Midden-Limburg is dat ons fietsknooppuntennetwerk aansluit op het netwerk van Duitsland en België. Zo is het mogelijk om op één middag een heerlijk biertje te drinken in België en in Duitsland een originele ‘Küchen’ te eten.

Fietsrouteplanner

Vooraf uw route plannen? Dat kan via de uitgebreide fietsrouteplanner op www.vvvmiddenlimburg.nl.
Alle fietsknooppunten in Noord- en Midden-Limburg zijn overigens ook te vinden op de fietsknooppuntenkaart, verkrijgbaar bij de VVV.

Wandelroutes in de omgeving

Vanaf de camping wandelt u in 15 minuten naar Natuurpark ‘Het Leudal’, het hoog gelegen natuurreservaat aan de rand van Heythuysen. Deze afwisselende wandelroute voert u door het schitterende landschap van de westelijke Maasoever met bossen, weiden en de Tungelroysebeek en Zelsterbeek. Meer korte en lange routes vindt u op www.wa-wa-we.eu.

Wandeltochten Nationaal Park

Het kleurrijke Midden-Limburgse landschap biedt het hele jaar door volop wandelplezier. Bijvoorbeeld in een van de twee nationale parken; ‘De Meinweg’ of de ‘De Groote Peel’. Ook het grensoverschrijdende ‘Maas-Swalm-Nette gebied’ heeft een uitgebreid netwerk van wandelroutes. Zo kunt u niet alleen genieten van de mooiste plekken in Midden-Limburg, maar ook van Duitsland en België.

Meer wandelinformatie?

www.bezoekerscentrumleudal.nl
www.vvvmiddenlimburg.nl
www.staatsbosbeheer.nl

Slenteren
door pittoresk
Thorn